Saturday, March 5, 2011

Still life project - learning from others

This is based from Frisnet's work which I found in his book with a step by step instructions. I guess practicing from other's work is also one of the best ways of learning painting techniques. Once we are already familiar with the various techniques, then we can develop our own way of painting. In this painting, both wet-and-wet and wet on dry techniques were used. I am not yet comfortable with the former technique. I find its result very unpredictable. I envy those who love the wet-and-wet method, but I'm trying.

Dit is gebaseerd op het werk van Frisnet dat ik in zijn boek vond met stap voor stap opdrachten. Ik denk dat een van de manieren om de technieken te leren is om de projecten van anderen te volgen. Als we al bekend zijn met de technieken dan is het onze beurt om onze eigen manier te ontdekten. In dit schilderij heb ik de nat-en-nat en nat-op-droog technieken gebruikt. Ik ben nog niet gewend met de eerstgenoemde techniek. Ik vind het onvoorspelbaar. Ik ben jaloers op sommige schilders die  al expert zijn met de techniek. Maar ik blijf het proberen.

4 comments:

 1. Erg mooi geworden, Cora! Ik vind nat-in-nat ook erg moeilijk, maar ik blijf oefenen.

  ReplyDelete
 2. Judy, bedankt voor jouw aardig commentaar. Ik dacht dat je nat-en-nat veel gebruikt. Ja, leren komt door oefenen.

  ReplyDelete
 3. Nat-in-nat schilderen is erg moeilijk, omdat er altijd een kans bestaat dat de kleuren te veel in elkaar lopen. Maar met aquarelverf schilderen is toch al moeilijker dan met olie of acrylverf. Daar kan je, als je een fout hebt gemaakt en het is droog, gewoon overheen schilderen. Dit schilderij is echt goed gelukt Cora. Gewoon stug doorgaan en vooral niet kijken naar wat je nog niet kan. Over een jaar zeggen de beginnelingen precies hetzelfde over jouw werk. ;-)

  ReplyDelete
 4. Renske, ik ben met je eens dat met aquarelverf schilderen veel moeilijker dan met acrylverf is. Ja, ik ga door te oefenen met nat-en-nat. Misschien voor een paar jaar word ik al expert met de techniek.:)

  ReplyDelete

Your comments are welcome.